dijous, 16 de juliol del 2015

QUIET

Foto: blopax (Flickr)


de Jaume Subirana
a Una pedra sura (2011)



Recupero aquest post de Rapsòdia (27/09/12) per a comentar el poema de Subirana:


"Continua meravellant-me el nou llibre de poemes de Jaume Subirana, Una pedra sura. Hi reconec el to, aquella mirada sobre la realitat detinguda en un instant precís. Però hi descobreixo un ús del llenguatge i del ritme del vers més treballat que a Rapala. Podeu llegir-ho vosaltres mateixos en aquesta petita peça de rellotgeria que és Quiet."




* Quiet està dedicat a Víctor P. de Óbanos, fotògraf, i a Ricard Torrents, assagista.



8 comentaris:

  1. Gràcies, August, per fer-nos arribar aquest poemet tan "Quiet"
    Jo recordo haver llegit un llibre d'en Jaume Subirana titulat "50 poemes per recitar de memòria", publicat per ARA Llibres. Són 50 poemes de poetes catalans morts, més aviat curts i molt coneguts. Una bona eina per apropar la poesia a la gent jove. El recomano.
    Salutacions cordials!!
    Josep Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Josep M, el Jaume és l'autor d'un munt de petites antologies (Poemes de Nadal, Poemes amb àngel, Poemes patriòtics, poemes per casar-se, per acompanyar el dol… fins a una desena si no m'erro. Acaba de treure "50 Poemes de revolta" amb pròleg de David Fernández. Ha fet moltíssima feina en la divulgació de la poesia. Potser no se'l coneix tant com a poeta, però, com pots comprovar, és un poeta de cap a peus. Estic preparant el meu proper espectacle sobre la seva poesia. Ja en sentiràs a parlar.
      Una abraçada!
      August

      Elimina
  2. Bonic poema i bona feina la que fas sobre ell.

    ResponElimina
  3. No se m'havia ocorregut mai pensar, que mirava la gent quant els fas una foto, aparentment l'objectiu, però...
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al poema es juga en un doble sentit, el del que fa la foto i el del que mira com li fan… Així com al doble sentit de "disparar".

      Elimina